Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Tato zkušebna, vytvořená ve spolupráci s Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií a Strojírenského zkušebního ústavu (SZÚ), ověřuje soulad střídačů s požadavky pravidel provozování distribučních soustav a připojovacích podmínek v ČR. Nová ...

3. Česká fotovoltaická konference


Document Actions
3. Česká fotovoltaická konference
Fotovoltaika je v současné době rychle vzkvétající odvětví, o čemž nás přesvědčuje stále rostoucí počet objektů, které využívají světelné energie k přeměně na energii elektrickou. Na toto téma se ve dnech 3.-5.11. uskuteční již 3. ročník konference. Bližší informace naleznete zde!
Pavlína Červená, ze dne: 24.09.2008
reklama
Fotovoltaika je v současné době rychle vzkvétající odvětví, o čemž svědčí sluneční elektrárny a solární panely v podnikatelském sektoru. V poslední době se s nimi však můžeme setkat čím dál tím častěji i na střechách rodinných domů a s rozšířeným využíváním drobných elektrických přístrojů, jako např. mobilní telefon, se také zvažují možnosti, jak spojit solární články s plavkami či třeba dámskou kabelkou.


Pro větší náhled kliknout.

Pokud vás téma fotovoltaiky zajímá, podívejte se na bližší detaily chystané konference.
Konference bude rozdělena do dvou paralelních sekcí - vědecká sekce a sekce určená pro investory a zájemce o novinky v oblasti instalací a provozování fotovoltaických elektráren.

Tématické bloky konference:

  • prezentace výsledků výzkumu a vývoje z oblasti fotovoltaiky
  • současné trendy a inovativní směry v oblast FV technologií
  • inovativní aplikace ve fotovoltaice - koncentrátorové systémy, FVT systémy
  • prezentace úspěšných realizací, stav FV odvětví v ČR a Evropské unii
  • české a evropské iniciativy pro rozvoj fotovoltaiky a VaV aktivit
  • ekonomika FV investic, legislativa, programy podpor a granty, bariéry rozvoje
  • tématická diskusní fóra zainteresovaných subjektů
  • minivýstava a prezentace firem

 
Pro větší náhled kliknout.

V rámci vědecké sekce, která se uskuteční ve dnech 3.-5.11.2008, budou prezentovány příspěvky z předních českých, slovenských, případně vybraných zahraničních pracovišť, jenž budou rozděleny do několika přednáškových bloků.

  • Fotovoltaika 1. generace - výzkum, vývoj a charakteristika solárních článků a panelů na bázi krystalického křemíku
  • Fotovoltaika 2. generace - výzkum, vývoj a charakteristika tenkovrstvých solárních článků a panelů na bázi amorfního a mikrokrystalického křemíku
  • Fotovoltaika 3. generace - výzkum, vývoj a charakterizace organických solárních článků a materiálů
  • Nové principy a struktury solárních článků
  • Fotovoltaika aplikovaná do praxe - výzkum, inovační potenciál, ekonomika a ekologie FV a experimentální zkušenosti z provozu fotovoltaických instalací, využití fotovoltaiky v architektuře.


Pro větší náhled kliknout.

Sekce určená pro investory a jiné zájemce o FV aplikace se bude konat 4.11.2008. Tato paralelní sekce obsahuje přednášky týkající se legislativního a tržního prostředí v ČR a EU, zkušeností s provozem fotovoltaických elektráren, přístupu dotčených úřadů a institucí, financování fotovoltaických projektů. Se svými příspěvky vystoupí například zástupci distribučních společností, výrobců a dodavatelů prvků fotovoltaických systémů, zástupci provozovatelů FV systémů nebo zástupci jiných úřadů.

Konferenci bude doprovázet Minivýstava s reklamními stánky firem. Na tuto výstavu je vstup volný.

Více informací naleznete zde...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Fotovoltaické elektrárny jsou v posledních letech nejrychleji expandujícím zdrojem. Celkový instalovaný výkon se za posledních 10 let zvýšil více než desetinásobně. Zatímco v roce 2001 činil světový instalovaný výkon 1,3 GW, na konci roku 2008 už šlo o 15,2 GW a tento trend i nadále pokračuje...
Už nám zakázali telefonování v autě a teď se prý blíží zákaz i telefonování během bouřky! Jde o vtip nebo opravdu hrozí nějaké nebezpečí? Telefonování za bouřky a jeho nebezpečí bych přiřadil mezi tzv., Urban legend. Legenda o černém autě začínala také tmavým kočárem a tak tomu je i s použitím mobilu za bouřky. 
Pro propojování solárních kabelů DDA dodává kromě solárních kabelů také solární konektory plně kompatibilní se zavedeným standardem MC4. Konektory jsou testovány na proud 30A, používají se pro průřezy kabelů od ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933